Novosti

Medicina i tehnika

Na izložbenom prostoru predstavilo se niz javnozdravstvenih programa i aktivnosti koje se provode, te mogućnost promocije zdravlja putem interneta.

Gripa.hr bila je zastupljena na štandu Ministarstva zdravlja i HZJZ-a u okviru tematskog sajma u Zagrebu „Medicina i tehnika".

Portal Gripa.hr bio je zastupljen i sa preventivnim publikacijama u obliku „Knjige o gripi“ te postera i letaka koji ukazuju na korisnost cijepljenja u predsezoni gripe u cilju reduciranja većeg pobola i težih oblika bolesti koji su karakteristični za ovu bolest.

Na štandu je bilo moguće rješavati elektronskim putem i nagradne kvizove s javnozdravstvenom tematikom u cilju promocije zdravlja i informiranja o najvažnijim javnozdravstvenim problemima današnjice.
Štand je obilovao javnozdravstvenim edukativnim materijalima a isticala se „Knjiga o gripi“ i portal Gripa.hr.

Zanimanje za pojedine aktivnosti poglavito za nagradne igre javnozdravstvenog sadržaja bilo je iznad očekivanja a ono što veseli da je najveća posječenost zabilježena od strane najmlađih zdravstvenih djelatnika koji su na početku svog zdravstvenog djelovanja pokazali izuzetno zanimanje za takav vid promocije zdravstvenih sadržaja.

Na nagradnom kvizu jedna od nagrada bila je i „Knjiga o gripi“ u kojoj se u 10 poglavlja mogu doznati gotovo sve informacije o najvažnijim područjima iz tematike gripe. Kvizu su s veseljem pristupili i već etablirani zdravstveni djelatnici kao što je Voditeljica Odjela za hospitalne infekcije KB Dubrava gđa Asija Delalić kojoj je ing. Ljiljana Katičić, djelatnica Odjela za interventnu dijagnostiku HZJZ-a predstavila sadržaj portala.